top of page

MLADÉ RODINY ZPĚT DO CENTRA MĚST? Pomůže družstevní bydlení!

Praha, 2. BŘEZNA 2021 - Družstevní bydlení dostane mladé rodiny zpátky do center měst. Mohou tak vyřešit svůj problém s nedostatkem financí na pořízení bydlení. Situace je tak nutí zvolit levnější zástavbu mimo centrum či mimo město úplně. Coop Development chce vrátit družstevní výstavbu do centrálních částí měst, kde je veškerá vybavenost na dosah a dobře dostupná městská doprava. V současnosti staví družstevní byty regionálních městech v Liberci, v Pardubicích nebo v Plzni.


„Věříme, že družstevní forma bydlení nabízí a do budoucna dále nabídne reálnou alternativu na trhu bydlení, a to ve všech segmentech a kvalitě. Liberecký projekt, který nyní dokončujeme ukazuje, že naším cílem není stavět na okraji měst, ale naopak si věříme, že družstevní projekty mohou být svou polohou i kvalitou provedení doplněním stávajícího vlastnického bydlení a přinášejí tak alternativu pro každého zájemce,“ říká Mgr. Anna Ježková, ze společnosti Coop Development. Zájem o družstevní bydlení potvrzuje úspěšný projekt v Plzni V Zahrádkách, který je dokončený a stavět se začne také v Pardubicích.


MODERNÍ DRUŽSTEVNÍ BYDLENÍ – V CENTRU A VE SPOLUPRÁCI S OBCEMI

Velkou nadějí pro družstevní segment bydlení je spolupráce s městy či obcemi. Díky spolupráci mezi veřejným a privátním sektorem můžou vznikat projekty, které nabídnou svým klientům zvýhodněné ceny bydlení. Mohlo by tomu tak být především pro mladé rodiny, či seniory, kteří by se tak dostali ke kvalitnímu bydlení. Již v loni na podzim avizovala velká družstva, že v případě spolupráce s Prahou budou schopní stavět byty za 60 až 65 tisíc za metr čtvereční. V hlavním městě se průměrná cena bytu nyní pohybuje nad 100 tisíc a chybí tu stovky bytů. Zájem o družstva stoupá nadále, a to i nyní době krize způsobené pandemií Koronaviru COVID-19.


PROČ ZROVNA DRUŽSTEVNÍ BYT?

Výhodou družstevní formy bytového vlastnictví je skutečnost, že družstevní byt můžete kdykoliv ´prodat´ za aktuální tržní cenu. Z právního hlediska se nejedná o prodej družstevního bytu, ten zůstává stále družstvu, ale o převod družstevního podílu. Družstevní podíl, a s tím spojený nájem bytu lze nabídnout komukoliv, kdo projeví o byt zájem. Převod jen oznámí ´družstevník´ družstvu, nepodléhá totiž jeho souhlasu. Celý proces je administrativně jednoduchý a rychlý.


Kontakt pro bližší informace:

Hana Tietze

Mobil: 602 349 483

E-mail: press@coopdevelopment.cz


Tisková zpráva ke stažení zde.

TZ-Družstevní bydlení Coop Development
.d
Download D • 857KB



bottom of page