top of page

Na Chomutovsku se v prvním pololetí stavělo nejvíc bytů v kraji

zdroj: chomutovský deník

Ústí nad Labem

 

V Ústeckém kraji vzrostl za první pololetí meziročně počet zahájených staveb bytů o 20 procent na 536. Na druhou stranu počet dokončených bytů ve stejném období klesl o téměř 30 procent. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu.

Nejvíce nových bytů, a to 171, začali stavbaři budovatna Chomutovsku. Čtyřiaosmdesát z nich vznikne v domovech pro seniory. Nejvíce rodinných domů, 57, se začalo stavět na Teplicku. Meziročně o polovinu méně zahájených staveb bytů zaznamenali statistici na Ústecku a Lounsku.

V Ústeckém kraji realitní trh eviduje dostatek volných bytů, žádný velký developerský projekt, jenž by nabídl desítky domovů, nevzniká. Nové lokality pro bydlení vznikají tradičně kolem měst, v Podbořanech na Lounsku se staví rodinné domy na pozemcích, kde dříve bývaly kasárny. Ceny bytů jsou na severu Čech tradičně nižší než ve zbytku země. Výrazně se liší v rámci regionu. Zatímco na Litoměřicku je průměrná cena za metr čtvereční podle statistiků 13.669 korun, na Chomutovsku je to 5207 korun. V krajském městě stál před dvěma lety metr čtvereční průměrně 10.753 korun.

Comments


bottom of page