top of page

V Jihlavě a Zlíně letos zahájí družstevní výstavbu

18.1.2022


Hned ve dvou krajských městech - Jihlavě a Zlíně - budou moci již brzy zájemci využít výhod družstevního bydlení a vyhnout se starostem se získáváním a vyřizováním hypotéky. Obě krajská města plánují v letošním roce zahájit novou družstevní výstavbu, u obou jde o pilotní družstevní projekty. Města mají připravené i další lokality, kde by mohly v budoucnu vzniknout další družstevní byty. O družstevní bydlení je velký zájem, mnohé rodiny nejsou za současných podmínek schopné dosáhnout na hypotéky, a tak je družstevní byt ideálním řešením.


Jihlava

Stavět se má začít v lokalitě Handlovy Dvory, konkrétně jde o pozemky nad nákupním centrem Tesco od sídliště Demlova směrem ke Kosovské ulici. Město má podle náměstka primátorka Víta Zemana připravené studie ploch pro bydlení i v dalších lokalitách, např. Na Dolech, za OD Möbelix, u Penny marketu nebo v Handlových Dvorech, kde by mělo vzniknout asi 1200 bytů. Na nové družstevní byty by měly bez větších problémů dosáhnout i mladé rodiny.


Zlín

Město Zlín chce letos v létě začít stavět bytový dům v lokalitě Na Slanici v Prštném. Přednedávnem tam zbouralo starý dům, na jehož místě vyroste bytovka s 31 byty. Výstavba potrvá přibližně dva roky.

První lidé by se tak mohli nastěhovat v roce 2024. Radnice má hotový projekt, stavební povolení a zastupitelé chtějí na únorovém zasedání schválit vznik družstva, které vypíše výběrové řízení na dodavatelskou firmu, jež objekt postaví.

Město má už vytipované i další lokality, kde by mohlo družstevní bydlení vzniknout.



Zdroj:

https://jihlava.cz/video-jihlava-chce-uz-letos-ve-spolupraci-s-investory-zacit-stavet-1200-bytu/d-550557/p1=103430

https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/bydleni-prstne-slanice-druzstevni-stavba-nova-ctvrt.A220106_644418_zlin-zpravy_ppr


bottom of page